Wednesday, September 06, 2006

Snabb tomatsås med vitlök


Idag har det varit full arbetsdag, jätterolig fotning, bildkomposition och matlagning med Ulla och Andrea.
Middagen kommer att bli en snabbis...
God tomatsås gör du så här. Skiva 8-10 vitlöksklyftor, fräs dem i 1 msk olivolja (bränn inte!!). Tillsätt 1 burk tomater (gärna plommontomatvariant, men krossade eller passerade är okey). Smula ner 1 grönsaksbuljongtärning. krydda med salt. Låt puttra 5-10 minuter.
Kör i mixer, häll tillbaka i grytan, smaksättt med 1 tsk sambal oelek och 1-2 msk god olivolja. En dos hackade örtkryddor kan du också dra i, typ hackad basilika eller bladpersilja. Servera med pasta. En torr ickefärsk favoritpasta nu är "Mafaldine", lite tjockare tagliatelle. Åh så ett gäng grönsaker/sallad till och kanske också en fiskbit...eller några korvasnuttar.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Mums!! tyckte hela familjen, spetsade lite med stark korv skuren i slantar
//Lena B

1:53 AM  
Blogger Christina Leijonhufvud said...

Väl in action...så blev det kryddiga korvar i min sås också...
/Christina

2:10 AM  

Post a Comment

<< Home