Monday, December 18, 2006

Chokladkakekaos



12 ägg och 3 chokladkakor senare resulterade i
en torr, en medium och en kladdig...
Hur kommer det sig att en chokladkaka som alltid blivit livsfarligt mumsig plötsligt blir torr och trist..?
I detta fall så handlade det om formstorlek och tid i ugnen....
Här kommer receptet som inte tål att tänjas på..
Vispa 4 ägg och 1,5 dl socker pösigt & fluffigt. Tillsätt 200 g smält margarin/smör eller 2 dl flytande margarin. Blanda ner 2 dl vetemjöl och 3 msk vallmofrön, blå eller vita. Rör om . Häll kakan i en form ca 23 cm i diameter. Grädda i 175 grader, i 15 minuter, inte en sekund till! Låt kakan svalna. Smält ca 200 g blockchoklad (mint, mörk, ljus...), bred ut den över kakan (avsvalnad). Ställ den svalt. Servera med en klick grädde och kanske också hackad mango...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home