Friday, December 08, 2006

Hamilton Russell och fiskgryta


Denna veckan är svärmor på besök (trevligt!) och det var i förrgår den här rätten kom till. Vi vräkte i oss... men precis som sjömansbiff och andra mustiga grytor så var den nästan ännu godare som lunch dagen efter...

Skiva ett antal potatisar tunt. Fräs dem i en olivolja i en rejäl gryta. Tillsätt 4-5 skivade vitlöksklyftor, 1-2 burkar tomater, fiskbuljong och en skvätt vin. Smaksätt med gröna oliver, rosmarin, hackad persilja, salt och peppar. Kanske också saffran?!

Låt alltsammans puttra på svag värme i en 30-45 minuter. Rulla ihop rödspättafiléer eller "tungfiléer", som kryddats med salt och peppar och lägg dem överst i grytan. Tillaga ytterligare 5-10 minuter eller tills fisken är färdig.

Servera med sockerärtor, sallad, extra oliver och parmesan. Vi kompletterade måltiden med en Chardonnay från Hamilton Russell, SA

0 Comments:

Post a Comment

<< Home