Friday, December 15, 2006

Lussebullar, omgång 2 - lysande resultat

Så var det då dax för lussebullebak nummer 2.
Mycket bättre omgång! Jag slarvade sist och det straffar sig...
Här kommer ingredienserna:
2 paket saffran, 100 g margarin, 5 dl mjölk, 50 g röd jäst, 250 g kesella (10%), nypa salt, 1,5 dl vit baksirap, 1 ägg och ca 16-17 dl vetemjöl...och så gör man precis som vanligt. Några Obs!!
  • Överdosera inte mjölmängden.
  • Jäs lagom. Det går ganska snabbt med den röda jästen, 30-40 + 20-30 minuter räcker definitivt
  • 225 grader och ganska kort tid i ung, kanske 6-7 minuter...
Nu ska de räcka till jul, får nog gömma en påse, långt ner i frysen, under alla grönsaker och jordgubbar....

0 Comments:

Post a Comment

<< Home