Monday, January 22, 2007

Kung Pao Chicken

Måndagmorgonpromenaden med väninnan är skön! En och en halvtimme i snöstorm är rejält uppiggande (åtminstone för mig).
Igår åt vi riktigt god Kinamat - Kung Pao Chicken.
Skär 3-4 kycklingfileér i småbitar, lägg dem i en marinad av 3-4 msk vardera av ljus soja och sesamolja, 1-2 msk risvinäger eller annan vinäger och ca 2 msk majs/izena mjöl. Rör om och låt stå i kylskåp en halvtimme. Stek kycklingen i en pannan.
Woka/fräs sedan rejält med bladspenat, färsk eller frusen, vattenkastanjer, några klyftor hackad vitlök i en annan panna, till exempel en rejäl wokgryta. Tillsätt de stekta kycklingbitarna, smaksätt med riven färsk ingefära, kycklingbuljong efter behov (beror på hur såsigt du vill ha den), jordnötter och gärna också hackad chili eller sambal oelek. Smaka av, krydda på!! Servera med klibbris, ät med pinnar.
Rester av citronpajen till efterätt...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home