Wednesday, December 20, 2006

En sockerbagare....


I morse var det fortfarande becksvart klockan 08.00!
Tur att det är midvintersolstånd i morgon...
Och igår bakade jag igen, en sinnerlig och alkohorik kaka. Fylld med fikon och russin och nötter och konjak.
Åhhh,mmm, det går nog att äta ihjäl i sig. Och den behövde bara en gång på sig....
Kakans värde ligger också i att den inte tar slut på en gång (barnen är inte superförtjusta!) och om den får ligga ett par dagar så blir den bara ännu godare, den liksom "sätter sig".
Fikon & Hasselnötskaka
Hacka 200 g fikon fint och lägg dem i en skål med 1 dl konjak i ett par timmar. Vispa rumsvarmt margarin och 2,5 dl socker porös. Tillsätt 3 ägg, ett i taget under vispning. Blanda ner 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 dl russin, 1 dl grovt hackade hassselnötter och fikonen. Rör om och fyll en "hålform" (1,5 l), grädda 175 grader ca 45 minuter.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hjälp, står i grytorna och vet inte hur mycket margarin som ska vispas med socker....har du måttet!
God Jul/Lena B

7:38 AM  
Blogger Christina Leijonhufvud said...

150 gram!
God Jul på er...

11:40 AM  

Post a Comment

<< Home