Monday, January 15, 2007

Soppa med black beans..


En välsmakande (men inte så vacker) soppa är denna svarta bönsoppa...Först ska bönorna i blöt över dagen eller natten, ca 4 dl !
Hacka sedan 2 vitlöksklyftor, 1 gul lök och 1 röd chilifrukt, typ spansk peppar variant. Fräs vitlök, lök och chili i olivolja. Tillsätt de blötlagda bönorna. Häll över ca 1 liter buljong (höns, örtkryddor...?). Smaksätt med spiskummin och salt. Låt puttra 30 minuter. Skär 3-4 potatisar i små tärningar, tillsätt dessa och koka soppan ytterligare 15-20 minuter.Fyll eventuellt på med mer buljong om soppan känns tjock (både potatis och bönor suger åt sig vätska...) Smaka av! Lägg ner en näve hackad bladpersilja, rör om...
Som tillbehör (förutom bröd), brukar jag hacka samman avokado, lite rödlök, lime och nymalen svartpeppar. Är du totalt dödstrött på att laga mat men ändå väl ha soppa så är Felix Gulaschsoppa på burk och Bongs Ärtsoppa på burk två mycket bra hastvarianter.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home