Friday, September 29, 2006

Så kokar du hummer



Otroligt, trots dåliga odds slogs ändå föregående års rekord..totalt 7 st... .
2 härliga stora, medel, kanske 500 gram kom hem till oss..
Hummer kok =
6 lite vatten, 2-2,5 dl salt, gärna grovt, 1 lättöl och en sockerbit,,,koka ca 10 minuter. Jättegott!!!! Yngsta dottern doftade på vinet, det luktar ovanligt gott...kanske päronläsk..och det var faktiskt gott.
En insmickrande lätt Sydafrikanare...SteenbergSauvignon Blanc 2005.
Till huvudrätt åt vi tryffelpasta (förstärkt med riven Karl Johan) från sommarens resa till Piemonte...och kalv...och lots of vegetables..En Masi Grandarella 1999 smakade helt okey. Italienare. Hummern var perfekt men resten av tilställning blev, trots utmärkta råvaror lite torr...här ska vi inte försöka förhäva oss inte...

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tog min gamla skeppshultare och åkte till handlarn och fixade två fullvuxna humrar. De fick plats i största grytan. Ökade koktiden tre minuter eftersom gummibanden var lite sega. Du förstår säkert att först i kön till Din överblivna kändes lite osäkert. Heja HIF. gz

1:05 PM  
Blogger Christina Leijonhufvud said...

Absolut...!
Blev de goda, gummibanden..?
Jag brukar alltid ta av dem. Dumt, de ingår ju i kilopriset.

2:01 PM  

Post a Comment

<< Home