Monday, March 12, 2007

Det välgörande ljuset och fisk från Moro

Äntligen! Vårsol, ljust och nästan varmt och massor av blommande krokus...I love it.
Och så gillar jag också fisken som blev till i fredags.
Rör ihop en kryddbladning av spiskummin, timjan, pressad vitlök, rosmarin, salt, citronsaft och olivolja. Gnid in en rejäl bit torskrygg (ca 6-800 g till 4-5 pers) och låt den ligga i kylen i minst en halvtimme. Koka potatisar nästan mjuka, gärna någon fransk "nypotatissort". Häll av vattnet och skär dem i klyftor.
Fräs skivade vitlöksklyftor, 4-5, en ask körsbärstomater (i halvor) och 2 strimlade gröna paprikor (som grillats och skalats) i olivolja.
Lägg potatisen i en vid panna, fyll på med tomatfräset. Lägg fisken ovanpå. Häll över 1 dl fiskbuljong och några skvättar vitt vin och rejält med svarta oliver. Låt puttra 5-10 minuter, under lock tills fisken är färdig.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home