Det välgörande ljuset och fisk från Moro
Äntligen! Vårsol, ljust och nästan varmt och massor av blommande krokus...I love it.
Och så gillar jag också fisken som blev till i fredags.
Rör ihop en kryddbladning av spiskummin, timjan, pressad vitlök, rosmarin, salt, citronsaft och olivolja. Gnid in en rejäl bit torskrygg (ca 6-800 g till 4-5 pers) och låt den ligga i kylen i minst en halvtimme. Koka potatisar nästan mjuka, gärna någon fransk "nypotatissort". Häll av vattnet och skär dem i klyftor.
Fräs skivade vitlöksklyftor, 4-5, en ask körsbärstomater (i halvor) och 2 strimlade gröna paprikor (som grillats och skalats) i olivolja.
Lägg potatisen i en vid panna, fyll på med tomatfräset. Lägg fisken ovanpå. Häll över 1 dl fiskbuljong och några skvättar vitt vin och rejält med svarta oliver. Låt puttra 5-10 minuter, under lock tills fisken är färdig.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home