Saturday, November 03, 2007

Första trattisen för vår Canadian girl


Back in Helsingborg. Tur 2 till Kalmar gick via mormor Elsie, där fick Brittany plocka sina första trattkantareller. Senare på kvällen serverade mamma riktigt god fördelsedagsmiddag med grytstek, potatis, grönsaker och ugnsbakade äpplen fyllda med mandelmassa. Receptet kommer från morbror Bosse (som tappert hållt det i minnet sedan skolkökstiden på 50-talet ). Ebba hade snott ihop en tårta, så mätta blev vi, igen!
Igår kväll var Fredrik och Lena här, en schysst kväll med många skratt, sjötungsfiléer, löjrom och litteratur och så en genomgång av den svenska sjukvården (började med orättvisorna i världen men avgränsade oss efter hand), ett nätt och solklart ämne. Eller hur?!

Storstädningen av skafferiet gick som en dans, radade upp olivburkarna och räknade till 14, diagnostiserade raskt, olivneuros....förresten så fanns det rätt många burkar svarta bönor också...

Blåsigt idag men sol. Och vi har lyckats kratta mängder med kastanjelöv, Ebba plockade kastanjer och tjänade 46 kronor....

Ikväll kommer nya vanligtvis glada gäster. I morgon drar jag till Stockholm, ska gå en kurs i MI-tekniken och faktiskt också besöka Mattias Dahlgrens "Matbaren" på Grand Hotel med mina 4 svägerskor och svärmor. Tillbaka med nytt inägg på onsdag och kommentar om den kritikerrosade Matbaren
Mandelmasseäpplen:
Tag ur kärnhuset och skala äpplena. Fyll hålen med mandelmassa (gärna smakatt med calvados). Blanda lika delar socker och ströbröd. Rulla först äpplena i smält margarin och sedan ströbrödsblandningen. Ställ dem i en smord form. Grädda i 200 grader va 25 minuter, + vaniljsås.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home