Thursday, November 15, 2007


Äntligen lite tid till matlagning, svängde förbi fiskaffären på hemvägen och vissste egentligen inte vad det skulle bli av laxen...

Det blev en riktigt god gryta, som jag gjorde ungefär så här:

Skär ca 6 potatisar i grova bitar, 2 morötter i tärningar, 2 vitlöksklyftor i skivor och 1 gul lök i klyftor. Fräs alltsammans i olivolja i en kastrull. Smaksätt med ca 1 tsk av vardera torkad timjan, basilika och oregano. Fyll på med ca 4-5 dl fiskbuljong, låt puttra ca 15-20 minuter, fyll på 1 burk krossade tomater, låt småbubbla på spisen en stund till. Sedan tar du det du har i grönsaksväg och dutta ner det, jag fyllde på med bladspenat och färska små broccolibuketter. Sedan ska fisken ner också (skuren i mindre bitar). Låt allt putra ytterligare några minuter, bara tills fisken är precis klar. Smaka av med salt och svartpeppar.
Jag serverade det hele med rucolasallad (smaksatt med citron, salt och olja) och oliver och bröd.
Gott!
Med vitt vin, saffran och lite olika sorters fisk blr det en riktig panggryta en fredagkväll..!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home