Monday, November 12, 2007

Custom house och Köpenhamn



Då är det måndag igen. 1 grader plus, solsken och absolut ljuvlig morgonpromenad med Andrea.
Då vi åkte i fredags ösösösregnade det och blåste storm men öl, snaps och smörrebröd på D'Angleterre satt helt rätt.

På Custom House var det framförallt storstadspuls! Jag åt en Sallad Nicoise till förrätt, tyvärr var den stor som en huvudrätt..minst 100 g lätt halstrad tonfisk, ägg mm, jättegott.
Varmrätten, lamm, ratatouille och potatis var helt okey.
Pralinerna var naturligtvis suveräna, de tre vi fick på våra tallrikar var kaffe, passion och viol.
Stjärnanis-pernod fanns inte...
Custom House har tre olika restauranger, bar&grill (där var vi)= rätt hög ljudvolym, en italiensk och en japansk. Vill man ha lite lugnare miljö så är det nog den japanska som gäller!
Kvällen fortsatte naturligtvis...på en ochj annan bar...
Hittade också äntligen min vinterkappa!

Ikväll blir det korv med bröd...
Axel i USA och jag ska till biblan och lyssna till Maria Kulle och Marie Hermansson.

Mattips a la Custom House: Sallad Nicoise är en klar favorit. Skippa burktonfisken! Köp en bit färsk tonfisk och halstra den lätt istället (eller servera den rå i tunna skivor). Det förlorade ägget istället för kokta ägghalvor var också en hit! Och så de små nice oliverna, skivad potatis, sallad...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home