Thursday, November 08, 2007

Tandoori och chocolauto



En återkommande snabbmatsvariant av lax är följande(tar ca 20-25 minuter att tillaga):
Smaksätt en bit laxfilé med tandoorikrydda, jag använder Santa Marias. En aning salt behövs också. In i ugnen, 200 grader ca 15-20 minuter (alltså, laxfiléns storlek/tjocklek är avgörande).
Servera med pasta, broccoli och rostad flagad mandel. Vill du kan du göra en lite sås av yoghurt naturell, lime och salt. men det är inte nödvändigt!

I morgon åker jag en sväng till Köpenhamn. Vi ska prova inredningsguruns Terence Conran "Custom House" i gamla färjeterminalen i Nyhavn. Där kan man äta Birgitta "Munka Ljungby" Johanssons praliner.

Stjärnanis-Pernod är en favorit
(PAX = Per-Axel Persson, Munka Ljungby, har fotograferat denna fina pralin!)
Återkommer på måndag med detaljer om maten på Custom House.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home