Tuesday, December 11, 2007

Brysselkex


Pepparkaksdegen ligger fortfarande kvar i kylen...men så här skulle den kunna se ut om man la manken till (men det gör man inte).
Detta hus föreställer Sofiero.
Idag har det istället gått upp för mig att jag måste/vill baka brysselkex. Dessa små sötnosar var min Ebbas absoluta julkaksfavorit förr..
och idag har jag blivit drabbad flera gånger av recept på just brysselkex...Inne igen?
Rör samman 4,5-5 dl vetemjöl, 1 dl socker, 2 tsk vaniljsocker och 200 gram margarin (gillar du smör så går det förstås också bra). Forma till rullar, sisådär 4 cm i diameter. Blanda strösocker med röd hushållsfärg, rulla rullarna i detta, ställ dem sedan kallt en stund. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullen i skivor och lägg skivorna på en bakplåtspappersklädd plåt, kanske en liten fördjupning på mitten med en klick hallonsylt (egentligen inte!). Men gott.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home