Thursday, November 29, 2007

Ouinoa - mjölmålla



Quinoa används på samma sätt som du använder ris eller couscous....det är egentligen en ört och det är fröna man använer till kokning. Skölj fröna och koka dem i dubbla mängd vatten (1 portion ca 0,5 dl frö). Det finns både röd och vit quinoa.

Näringsmässigt ser quinoa schysst ut;
Energi 320 kcal, protein 14 g, kolhydrater 53 gram (kostfiber 13), fett 5 g, allt / 100 g okokt frö.
I jämförelse med vita tillbehör som ris , couscous och pasta så innehåller fröet bra med fibrer och bra med proteiner.
Men ops, hoppsan ibland är det gott med det ena och ibland med det andra, eller hur?!
Jag får rysningar av typ; "men quinoa ska man ju äta för det är ju så nyttigt och proteinrikt".
Ja, ja proteiner lider vi ingen nöd på (generellt) sen finns det ju en eller annan som kan ha problem...
Vi åt quinoan med laxgryta och har jag inte receptat den förut så kommer den i morgon, ska kolla gamla inlägg..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home