Monday, February 04, 2008

kycklinglårfiléer


Vi uppskattar olika delar av djuret beroende på var vi befinner oss i världen. (Bilden är från ett marknadsbesök i Shanghai för några år sedan.)

Igår åt vi himla goda kycklinglårfiléer i ugnen.
Jag skar bort en del fett från filéerna, men inte allt...och smaksatte sedan med basilika, salt och vitpeppar. Snurrade en baconskiva kring varje filé och fräste dem i lite olja. In i ugn, på en bädd av skivad purjolök = rikligt. Och så lite smulad chevre på toppen, med betoning på lite, osten tar annars lätt över alla andra smaker. 200 grader ca 20-30 minuter. Sås: Jag skivade 4 vitlöksklyftor och fräste dem i ca 2 msk olja, tilsatte också rejält med frusen basilika (färsk funkar naturligtvis också om det nu står en bunt i köket). Och så 3-4 msk vitt vin på toppen och så fick det stå och bubbla ett tag. Efter några minuter tillsattes 1 burk krossade tomater, en aning salt och 3/4 hönsbuljongtärning och så fick det stå där och puttra tills kycklingen var klar. Råris och sallad som tillbehör. Gott Gott.
Åh så semlor, det var ju fastlagssöndag igår....
Var det någon mer än jag som blev stående vid soluppgången i morse?
Ett rosa, förföriskt skimmer...
och så har vi åter avverkat milen, som vanligt på måndagmorgon!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home