Ikan Bilis - Anjovis
Googlar man "torkad ansjovis" så dyker "smasken för katten" upp, typ. Men efter ytterligare spaning så hittar jag leverantörer på nätet..kanske finns ocskå dessa små torkade rackare i olika typer av exotiska matbutiker?! Jag skulle i alla fall vilja testa följande recept; Taget ur en ny asiatisk kokbok, inköpt därborta. Kanske är mängden torkad fisk för mycket?! Jag upplevde det med vissa risröror som smaksatts med just torkad ansjovis
Stek ca 100 g torkad ansjovis (sköljd, huvud bort! torka, enligt min nya asiatiska kobok).Lägg ansjovisen åt sidan. Rosta 100 g jordnötter. hacka 1-2 chilifrukter och 2 vitlöksklyftor fint, fint eller stöt dem till en pasta i en mortel. Fräs detta i lite olja, tillsätt 1 tsk råsocker och saften från 3 stycken limefrukter. Häll det över ansjovis, chili och nötter... Alltså det låter som ett konstigt recept, det rekommenderas som del i en buffé...jag ska ändå testa, kanske med lite färsk ansjovis och servera det till fisk, ja, så får det bli. Återkommer i ämnet.
Idag åket Calle med skolan till Val Thorens..buss. I morgon kommer Ebba från Costa Rica, 09.00 står vi på Kastrup. Längtar!!!!
0 Comments:
Post a Comment
<< Home