Axels chokladmousse
Skålen är snart tom...
Smält en kaka (200-250 g) mörk choklad (ja, vanlig blockchoklad funkar också), låt den svalna innan du tillsätter 5-6 äggulor. Äggvitorna vispar du upp separat. Blanda sedan ihop rubbet med stora luftiga svepande rörelse....
Låt stå några timmar i kylskåp innan du serverar.
Trevligast är kanske att lägga upp chokladmoussen i portionsskålar och dekorera med en liten blomma, en klick grädde, silverkulor, lite fint rivet citron, lime eller citronskal..?!
Fotodag idag, det var faktiskt ett tag sedan jag var i Munka Ljungby.
Smält en kaka (200-250 g) mörk choklad (ja, vanlig blockchoklad funkar också), låt den svalna innan du tillsätter 5-6 äggulor. Äggvitorna vispar du upp separat. Blanda sedan ihop rubbet med stora luftiga svepande rörelse....
Låt stå några timmar i kylskåp innan du serverar.
Trevligast är kanske att lägga upp chokladmoussen i portionsskålar och dekorera med en liten blomma, en klick grädde, silverkulor, lite fint rivet citron, lime eller citronskal..?!
Fotodag idag, det var faktiskt ett tag sedan jag var i Munka Ljungby.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home