Filmjölkstopping och durianglass
Jag äter alltid en tallrik filmjölk på morgonen (+ macka...). För att den ska bli riktigt fräsch och krispig använder jag mig av olika smakkombinationer...(absolut inte durian) som byts ut i intervaller alltefter säsong och anspråk...Just nu är filtallriken fylld med clementiner som delas i mindre bitar, (ett måste för att få tillgång till det saftiga fruktköttet), 2 pepparkakor som bryts ner, solrosfrön en matsked och krossade linfrön. Sedan fyller jag på med flingor eller musli, bara lite, i morse blev det "fullkornhjärtan" som fick fylla upp.
When the durian comes down the sarong comes off (Malaysiskt ordspråk).
Durian har ett rykte om sig i Sydostasien att vara ett afrodiakum. Bortsett från det så har hela frukten liksom taggarna utåt, och doften signalerar kom inte nära mig, ät mig inte. Ändå är den så dyrkad. Jag har smakat frukten några gånger och det är svårt att beskriva upplevelsen i munnen, nästan som att äta en kolsyrad brakskit?! Nu vill naturligtvis "the expats" från Finland och personalen på 1919 in Ipoh lura i oss durianglass...vi höll god min...och faktiskt, glassen var mindre akut äcklig!
Apor är väldigt förtjusta i durian?!
Skylten finns överallt för som sagt; "when the durians come down"......eller kan det vara doften?!
0 Comments:
Post a Comment
<< Home