Sesamlax & Sparrisfräs, Pangkor Island
Smaksätt en bit laxfilé med salt, peppar och sesamfrön. Sätt in den i ugnen, 175 grader ca 15 minuter. Skär ett knippe sparris i bitar, fräs den tills lagom mjuk, tillsätt färska mungböngroddar, rivet citronskal och en aning salt. Rör om! Böngroddarna ska bara precis bli varma. Pasta och parmesan och kanske lite tapenad som tillbehör...och så en sallad förstås...det är gott att blanda sparris/böngroddar med pastan.
Från Ipoh som ligger en bit in i landet åkte vi västerut ca 3 timmar med bil (ojojoj), en liten väg med alltför mycket trafik. Lastbilarna är ett jätteproblem! Gamla och med en hastighet runt 40 km/h puffar de omkring. Bilisterna blir superstressade förstås....Bilvägen kantas till stor del av oljepalmsodlingar.
Ut till Pangkor Island tog det knappt en halvtimme med båt. Oh, gissa om det var skönt att ligga under palmerna en stund...
0 Comments:
Post a Comment
<< Home