Wednesday, February 06, 2008

Laddar inför fastan...


Inför fastan idag har vi verkligen proppat i oss....
fastlagssöndagen med fastlagsbullar, blåmåndagen med chokladkaka och fettisdagen med semlor igen...
Chokladkakan med Pistagenötter är kollegan Christina Asplunds recept.
Supersmarrig och rejält energirik!
och eftersom i alla fall inte jag har en endaste liten tanke om att fasta så behöver man inte äta mer än en bit, men det är svårt att låta bli, när den står där och ber om att få bli uppäten.
Riv 250 g mandelmassa och vispa samman med 100 g margarin. Dela på 3 ägg och vispa upp vitorna för sig, rör ner äggulorna i mandelmassesmeten. Tillsätt också 100 g hackad choklad (gärna med nötter och gärna mörk), 2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 2 msk mandellikör (typ amaretto). Vänd ner de vispade vitorna. Häll smeten i en smord och bröad form (24 cm i diam) och grädda 30 minuter i 175 grader.
Låt kakan svalna. Smält ca 100 g mörk choklad och bred den över kakan. Strö över 25 g hackade pistagenötter!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home