Monday, April 28, 2008

Sol, sol, sol och bläckfisksås


Vilken sommarhelg det blev!

I går var vi

ute på landet och fick underbart goda kycklingar, härlig sallad (blandade blad, gul paprika, päron i tärningar, valnötter och grönmögelost...), potatis, sås, gele och pressgurka och rabarberpaj. Vårmiddag! Här kommer bläckfiskreceptet som jag bjöd mina gäster på i fredags, innnan festen... Gör en tomatsås, vitlök, hackad färsklök, olivolja, tomater på burk, en näve hackad bladpersilja och en näve hackad basilika. Låt puttra, smaksätt med salt, peppar och en nypa socker. Köp minibläckfisk (finns frysta på tex Ålagränden) och dela den i bitar, koka den i vitt vin och citron några minuter. ner med bläckfisken i tomatsåsen och späd såsen med kokspadet. Servera med god pasta, oliver och sallad.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home