Friday, April 18, 2008

Mexikyckling med avokado och svarta bönor


Oops..tiden rusar och hela veckan har gått utan ett endaste inlägg.
Igår kväll åt vi en sådan där lagom familjefavorit. Mexikyckling in i ugnen. Råriset i kastrullen. Såsen gör jag av sky från kycklingen, buljong och mjöl/maizenaredning. Tillbehör, flera kilo gröna, goda krispiga blad i en härlig sallad med rödlöksringar. Avokado -och bönröran; en burk svarta bönor sköljes ordentligt och blandas med 2-3 avokado som skurits i bitar + halverade körsbärstomater. Smaksätt med lime, olivolja, flingsalt, vitppepar och kanske 1 pressad vitlöksklyfta. Allt på tallriken samtidigt! Jättegott.....Bänkade mig framför HIF matchen och blev plötsligt rejält intresserad av något sött...så blev det ett par skedar (och lite till) vaniljglass med riven nougat....inte heller så dumt...trots att tallriken förmodligen var full av eländiga transfetter. Kan vi prata om en annan gång.
Jag har i alla fall överlevt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home