Wednesday, September 26, 2007

Äppelkaka för bråttomfolk


Denna äppelkaka gjorde alltid min mamma! Det är kanske inte just därför att hon gjorde den som jag gör den, men smaken sitter kvar som en referens = tycker om. Dessutom är den smidig och snabb att tillaga. Ingen skalning, inga maskiner som ska rengöras efter användning, inget klet.
Hummerlyckan är inte total, strul med båten och dålig fångst (betyder ingenting, förutom en romstinn hona som kastades tillbaks = regel).
Nåja, det ska fiskas ytterligare några dagar...
Äppelkaka: Skär ca 5 äpplen i tunna klyftor och lägg dem, helt okey med huller om buller, i en smord form. Blanda 2 dl ströbröd och 1 dl socker, fördela över äpplena. Täck med margarin i tunna skivor (som jag hyvlar med en osthyvel). In i ugn, 200 grader ca 25 minuter. ät ljummen med vaniljsås eller en klick glass.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home