Monday, October 20, 2008

Kantarellfrossa



Hummerfisket är över och humrarna för länge sedan uppätna...rester från Hunnebohösten finns endast kvar i frysen och i form av foton och minnen..... ikväll blir några av kantarellerna till en lättlagad, mumsig historia. Jag har redan köpt färsk gnocchi (minns inte vilket märke) och kokar enligt paketets uppmaning. Själva röran till pastan består av stekta kantareller, stekt hackat sidfäsk (godast) eller bacon och 1 liten hackad purjolök. Kryddning endast peppar och salt. Allt blandas ihop före servering. Som tillbehör gör jag en sallad, alldeles enkel med en aning olivolja och kanske också lite strimlad rödlök och tomater. Och så parmesan, inte min favorit..men det finns ju andra i familjen!
Tro nu inte att varje måltid består av allsköns egenplockat lyx...det kommer stunder, då hipfaktorn är betydligt lägre, promise.
Hade en alldeles krispig höstmorgon på Vasatorp, 9 hål, hyggligt spel och härligt sällskap, partnern kan både slå och prata samtidigt (enligt egen utsago). En härlig morgonstund.
men eftermiddagen fylls på, va va det nu igen? Jobbojobb, återlämna böcker på biblan, fixa cykeln, spanskaprov för Ebba i morgon, mannen äntligen hemma (sent) från Kina, teaterhämtning, föräldrarmöte...Det blir väl rätt lagom innan kvällslampan släcks.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home