Thursday, May 22, 2008

Surströmming



Igår var jag på suveränt trevlig nätverksträff. Bland annat fick vi oss en lektion om surströmming. Gott, njae, inte gott, men ätbart och visst är traditionen trivsam. Till fröjdefull dragspelsmusik spisade vi de små surisarna med tunnbröd, lök, skivad färskpotatis, dill och en klick creme fraiche. Nåväl, jag har hela sommaren på mig att fundera över om vi ska ställa till med surströmmingsfest i august....jag har ju en norrlänning i familjen.
Är du vrålsugen redan nu så prova denna röra som "Surkocken" Karl-Johan Lindquist
har hittat på;
Kör i mixer; 12 svarta oliver, 1 vitlöksklyfta, rivet citronskal, 1 msk kapris, 1 dl olivolja, 1 dl riven lagrad ost, hackad persilja och 1 surströmmingsfilé.
Doften sprider sig allt eftersom....

0 Comments:

Post a Comment

<< Home