Friday, October 20, 2006

Älgen i grytan


Japanska lyktor (trädgårdsphysalis) lyser upp i trädgåren just nu.
När min morfar levde fanns det alltid älgkött att tillgå. Han var helt uppslukad av skogens vidunder och allehanda jakt. Idag hittade jag fint framdelskött av älg , i den lilla lokala butiken. Vilken gräsligt god gryta det blev.
Rödvin, morötter, hela vitlökar, klyftad lök, mörk oxfond, massor av timjan, enbär och vitpeppar. Putter putter, säkert 1-1,5 timme. Slutligen hackat knaperstekt bacon.
Strössel, rikligt med hackad färsk basilika och stekt Karl Johan svamp. Rostade potatisar som tillbehör och blomkål och broccoli och röd vinbärsgele...och vin, en Cantena.
Annars har jag mest packat och fixat, åker ju till SA i morgon!
Lägger nog ner bloggen fram till det att jag är hemma igen, eller inte.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home