Friday, September 28, 2007

Hummerlycka och köttgryta






Den ganska buttra stämning som rådde uppe i Hunnebo (hos grabbarna Aspegren & Leijonhufvud) har enligt samtal från igår förbättrats väsentligt.

8 humrar och vips, humöret på topp...
Vi ser verkligen fram att få frossa på hummer i morgon.
Ikväll fyller Felix 18 och det ska vi fira!
Igår släpade jag med Calle, Ebba och kompisen Emma till stadsteatern "Ticket to ride". Ingen hit...men vi hade kul ändå.
Skulle varit någon form av Beatles musikhistoria...men det är uppenbarligen möjligt att göra Beatles med endast 4-5 sjyssta hits, resten unknown material, typ.


Mattips: Boeuf Bourgignon.
Köp framdelskött, högrev eller bog och skär det i bitar. Bryn i panna och skicka över köttet i en kastrull efter hand. Tillsätt morötter i halvor, lök, i klyftor och hackad vitlök, rör om, strö över vetemjöl, rör om igen och häll över rött vin (minst 1-2 dl). Fyll på med ytterligare köttbuljong så att det täcker köttet. Krydda med timjan, salt, peppar Låt puttra minst 1 timme. När timmen har gått steker du ett paket bacon (skär i bitar) och sedan rejält med champinjoner, tillsätt dessa till grytan. Servera med ris och rikligt med hackad persilja




0 Comments:

Post a Comment

<< Home