Thursday, November 22, 2007

Couscousbollar

Couscousgryn är ju vanligtvis yttepyttesmå vetemjölskorn, så med ovanstående ärtliknande couscous får man i en jämförelse nästan samma ahaupplevelse som med chokladbollarna igår....
Just denna påse har jag köpt hos "Andreas" på Tågagatan (Gastronomibutiken) men det finns säkert liknande gryn uppe på Stattena eller i någon butik på söder. Till skillnad mot den lilla couscousen tar dessa minst 30 minuter att koka, beräkna ca knappt 1 dl gryn per portion, de är otroligt mättande!
Till dessa gryn som jag kokade i buljong och smaksatte med 1 paket saffran och lite olja serverade en påhittad god "lövbiffgryta". Det är knappt jag kommer ihåg vad som var i....
Lövbiff i strimlor och stekta i flytande margarin, ett par gula lökar i klyftor och 4-5 vitlöksklyftor i skivor. Ett par olika sorters grönsaker...häll över buljong och 1-2 dl krossade tomater (det ska inte bli tomatgryta), smaksätt med torkade koriander, oregano, färskpressad citron, salt och peppar. Låt puttra ca 20 minuter. Red eventuellt det hele med maizena ljus redning. Gott blev det i alla fall...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home