Monday, November 26, 2007

Julstämning på Sofiero och heta chiliräkor


Vår utbytesstudent måste ju få uppleva julstämningen på Sofiero! Så i lördags packade jag in oss i bilen, Ebba och Emma följde också med.
Surköer, vid entrén, in till vinhuset och in till slottet.
Stämningen övergick lätt i annat än sinnesfrid, glädje, närvaro och goda känslor....om det nu är det som är karaktäristiskt för "julstämning".
Men. Vi tinade upp tack vare en flammande "eldshow" med rytmisk musik..och väl inne på slottet är det ju trivsamt.
Chiliräkor
För att få middag skalade vi ca 1,5 kg räkor, hackade ett par röda chilifrukter och pressade minst 5 vitlöksklyftor. Vitlöken och chilin frästes samman i rejält,rejält med olja, fryst basilika och faktiskt också salt (trots räkornas sälta behövs det..) . Sen i med räkorna. Färsk pasta är gott att äta till, kanske också sockerärtor..vi gjorde också en laddning guacamole som klickades på toppen när allt väl låg på tallriken, och så sallad förstås. Skitgott helt enkelt....för att inte tala om ölen vi drack till.
Jag är inte så glad i vin & chili, istället provade vi trappistöl, starkt (som söta moselviner i alkoholstyrka) med mycket karaktär och smak. Återkommer till den ölen när det närmar sig jul, kan var något för dig som gillar mumma!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home