Thursday, December 27, 2007

Mellandagar i Kalmar


Nu är vi i Kalmar, 4 plusgrader och blåsigt....har gått Stensörundan ett par varv redan, vad gör man inte för att få plats med all mat.
Vi äter så gott hela tiden.
Juldagen startade vi på Kastrup, Ebba for iväg till Costa Rica, en resa som skulle ta 17 timmar och som ska pågå i nästan 5 veckor. Hon är på plats nu, så mycket vet vi...
Mamma serverade kalkonmiddag, fruktsallad och mängder med hembakat= struvor från Anita i Bredasjö, mormors ingefärskakor, brysselkex, syltkaka, mandelmusslor, saffransbröd med mera.
Annadagen bjöds vi på jullunch med nubbekit och riktigt kock hos Thomas och Lotte, härligt gott. Där satt vi kring middagsbordet till halvsju...då gick vi över till nästa bord..hos Maggan och pappa som bjöd på en suverän oxfilé med fräscha såser, kockan lämnade precis huset men såserna ska jag leverera här på bloggen endera dagen. Kan vara bra tips till nyårsoxen...Kolasåsen med valnötter till glassen ska inte förglömmas.
Idag har vi varit en sväng på Öland med Brittany och en sväng på stan. Tonåringarna valde att gå på Arn som enligt recension både ska vara lång och tråkig...vi får väl se vad dom säger.
I morgon bär det hemåt igen....då kommer lite bilder och såsrecept.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home