Monday, March 10, 2008

Fläskfilé med shiitake


Lördagens (mö, nej) hippa blev en lyckad, glad och rolig tillställning! Vi höll på 11 tjejer i över 12 timmar....det hela avrundades med suverän mat från Andreas hemma hos (mig). Nu ser vi fram mot bröllopet på lördag!
Igår kväll åt vi traditionell fräskfilé med shiitakesvamp.
Jag skar den svenska fläskfilén i skivor och bankade ut dem en aning med köttklubban. Sedan fick de ta plats i pannan och brynas/stekas ordentligt. Fortsättningsvis över i en form.
Shiitakesvampen skar jag också i "svampbitar", fräste och gjorde brunsås utav (vatten, buljong, salt, peppar och kinesisk soja). Täckte sedan fläskfilén med såsen. Till detta serverades ugnsstekt potatis, sallad och kokt blomkål.
Till efterätt åt vi "knäckpäron", dvs jag hitade "nöthacket" som skulle blivit flarn förra helgen i kylen, duttade det över konserverade päron i en form. Stoppade in alltsammans i ugnen och serverade med glass. Helt godkänt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home