Friday, October 24, 2008

Fisksoppa med Belugalinser

Hade fotodag igår,
handla, laga, fotografera...diska och så hem, samma visa...fast utan foto...hrm
Onsdagkvällens soppa blev i allafall supergod. Hade bjudit hem väninnan Å med dottern M.
Belugalinserna är dekorativa och supergoda. Fasta och fina!
Risenta har linserna i påsar om du inte får tag på burken på bilden.
Soppan:
Börja med att fräsa 4-5 hackade potatisar och 2 hackade morötter i lite olivolja. Tillsätt 1 paket saffran, 2 pressade vitlöksklyftor, 1-2 msk tomatpuré, timjan, rör om. Häll över 1 burk "körsbärstomater", 1-2 dl vitt vin och ca 5-6 dl fiskbuljong. Låt allt puttra tills potatis och morötter är mjuka. Konstigt nog tar det lite tid....trots att potatisbitarna är små.
Skär under tiden 2-3 olika sorters fiskfiléer, 6-700 g, i bitar, gärna fisk med lite fastare kött (lax, gös, hälleflundra). Men du kan naturligtvis använda vilken fisk som helst... Lägg nu fisken i en skål. Häll över 1 msk olivolja och 1 pressad 1 apelsin, krydda med vitpeppar och basilika. Rör om.
Låt fisken marinera en kort stund.
Koka under tiden linserna enligt anvisning. Det brukar ta ca 15-20 minuter, smaksätt gärna kokvattnet med salt och en kvist rosmarin!
Tillbaka till "soppan", stöt nu lite i den med en "potatismosstöt" så att allt "gottar till sig".
Koka upp tillsätt fisken, låt det hela puttra ytterst kort tid, ca 3-5 minuter. Vänd ner linserna, smaka av och krydda ytterligare med vad som eventuellt fattas!
Servera med bröd.
Pajens bageri(vid Kaktus) har ett härligt bröd proppfullt med sesamfrön som är riktigt gott som tillbehör.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

lart mycket

9:36 AM  

Post a Comment

<< Home