Thursday, November 20, 2008

Kyckling & Curry


Igår låg ett antal kycklingfiléer i kylen...var inte så sugen på något av de gamla vanliga middagarna...men som av en händelse låg ICA buffé i brevlådan.
Alltså, inte nog med deras benkoll på vad jag handlar...nu var jag inlyssnad, liksom lite från ovan.
För där fanns ungefär följande;
Dela 3-4 kycklingfiléer grovt och fräs dem i pannan, krydda med curry och kanel. Tillsätt 1 skivad purjolök, 3-4 hackade vitlöksklyftor, 1-2 morötter skurna i stavar, typ. Häll över 2 dl bulgur, rör om. Fyll på med ca 8 dl buljong (kyckling). Låt puttra ca 10-15 minuter. Fyll på med hackad persilja, skal (tvätta väl!) och saft av 2 clementiner, hackade cashewnötter, lite torkade aprikoser eller kanske gula stora russin...
Gott, gott.
Hade ett paket papadam/dums? i skafferiet som poppades upp i mikron. Gud, vad de' luktar illa..men smaken och konsistensen är helt ok.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home