Sunday, April 29, 2007

Hunnebostrand och Ebbas godismuffins



Ännu en helg med

sommarväder. Vi for upp en snabbis till Hunnebostrand för att få lite frisk luft..Anita bjöd på ljumma havskräftor och underbar havskatt (wolffish på engelska). Anna är på träningsläger i Turkiet och Chloé är med Rotary i Stockholm. Axel blev tvungen att åka en sväng till Köpenhamn för att jobbba så idag har Ebba och jag haft en skön dag. En stund på driving range, ICA Maxi (huset fullt med gäster i morgon Valborg), en löparrunda i skogen och fika i solen. Bak och mat står Ebba för idag...hon fixar Tacos just nu och tidigare bakade hon alltså godismuffins. Jättegoda. Kolla receptet som kommer från "Kladdkakeboken"

Baktipset: Chokladgodismuffins, ca 10 st

Smält 100 g margarin. Vispa 2 ägg och 2 dl socker, rör ner det avsvalnade margarinet. Rör ner 1,5 dl vetemjöl blandat med 4 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker och 1 krm salt. Rör om och klicka ner smeten i muffinsformar. Grädda 175 grader ca 15 minuter.

Smält ytterligare 50 g margarin, tillsätt 2 msk vetemjöl, 2 msk socker, 1,5 msk kakao, rör till en tjock smet. Tillsätt ca 1,5 dl mjölk och rör tills krämen tjocknar (någon minut). Bred smeten över muffinsen och ställ in dem i frysen ca 20 minuter innan du serverar dem.

Smeten gör du på egen risk....men ungefär sådär säger hon att hon gjorde....

0 Comments:

Post a Comment

<< Home