Sunday, December 30, 2007

Osso buco & Stregaglass& Knäckspån a la Fredrik



Mot alla odds blev det en extremt sen morgon igen...är det 20 år av barnarbete som sätter dessa spår?!
Hemma hos Fredrik och Lena och Lena och Malin fick vi så vacker mat! (och gott va' de').
Osso bucons (stavas det så?) harmoniska färgpalett serverades under omtänksamhet (värden spillde bara på sig själv..). Och Risotto Milanesens sprakande gula färg utgjorde perfekt kontrast, såväl till utseende som smak.
Stregaglass och blodapelsinsorbet ackompanjerades av suppergooda knäckspån..bilden är något suddig...trots att den togs innan sambucan. Jag envisas fortfarande med att gå för nära och lill- kameran klarar inte det!
Här kommer receptet: Gör dom!
"Hacka 50 g oskållad mandel och 50 g hasselnötter ganska grovt. Lägg dem jämte 130 g smör/margarin, 1,5 dl socker samt 1,5 msk mjöl och 1 msk mjölk i en kastrull. Rör om väl medan smeten sjuder tills det hela smält ihop (ska ej ta färg). Klicka ut på en osmord plättlagg eller på en lätt smord plåt och grädda i 275 g värme tills de fått fin färg. Det tar inte många minuter. Låt dem stå några minuter innan de med hjälp av gaffel eller kniv lyfts ur pannan"
Jamen så goda!!!
och här kommer Maggans gorgonzolasås som du kan ha till oxfilén i morgon...till ca 6 pers
"Smält ca 150 g gorgonzola i 4 dl grädde, gräddmjölk, mellangrädde eller vad du känner för... smaksätt med en skvätt kalvfond, red eventuellt av med en aning mjöl eller maizena". Kanske en gnutta salt och peppar?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home