Wednesday, January 09, 2008

Guavajucie...

Har nu averkat Ipoh en typisk mellanstor stad pa Malaysias vastsida. Inte nagonting sarskilt, endast nagra fantastiska paminnelse om kolonialtiden i form av byggnader. At daremot suveran mat! Locals hade koll pa var vi borde och skulle ata. Tofutillverkning och Bongroddsodling fanns bland annat i denna stad som tidigare levde av gruvbrytning (tenn). Friterad tofu, lite mjuk och svagt gron i mitten smakade ljuvligt...Med manga kineser i staden hade naturligtvis maten karaktar av Kina.
Igar akte vi ut med bat till Pangkor Island. Dar bor vi i ett inredningsmagasin....maten daremot ar kanske mindre local och mer international. Ungefar som det latt blir pa resorts...Njuter i alla fall av ljuvlig varme och skona bad. Singapore Slingen var alldeles for sot. Blir pamind om och kommer ihag fra tidigare besok att man har har en forkarlek for sott, sott i samband med dryck. Suverana fruktjuicer blir latt nedlusade med socker eller sirap. Den grona guvajuicen daremot smakar gott...
Nasta stop blir K.L.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home