Wednesday, January 02, 2008

Gott Nytt 2008

Är på jobbet idag...det behövs nog ett par timmar innan hjärncellerna placerar sig och hjärtat tycker livet är okey!
Nyåret blev riktigt roligt, det gick så fort bara.
Vår meny bestod av Rolles & Lenas förrätt, en härlig avokadopuck med fräsch tomatsalsa och parmaflan. Varmrätten gjorde Axel och jag, ljuvlig oxfilé från Andreas med potatishalvor från ugnen, en gorgonzolasås och en rödvinssås. Sallad med rucola, päronskivor och hasslenötter...
Vinet hade Anders och Elisabeth med sig, kommer naturligtvis inte ihåg namnet just nu men det kommer från vår gemensamma vinleverantör http://www.winefinder.dk/ . Lovar att kolla upp.
Desserten stod Ole och Cecilia för. Granatäpplesorbet, physalisfrukter, druvor och hjortron. Vackert och sött.
Osså smällde vi! Pratade med Anna, Ebba är alldeles för långt bort...

Gör gärna min päronsallad som förrätt på detta vis;
Skala och skär päron i bitar, lägg skivorna i citronvatten. Lägg fräscha blad av krispig sallad på ett fat, gärna ett par olika sorter. Smula över någon god grönmögelost, fyll på med päronbitar och strö slutligen över rostade, skalade och hackade hasselnötter. Ringla över en aning hassselnötsolja, smaksätt med en nypa nymalen svartpeppar och flingsalt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home