Chilitapenade och Chokladtapenad
Igår slängde vi in en lite laxbit från Ålagränden i ugnen, tillsammans med pasta, sallad och chilitapenad blev det riktigt mumsigt.
Chilitapenad blir naturligtvis mycket godare om du gör den själv. Men burken från Zeta duger....och vill du göra något mittemellan så kan du alltid röra ut vanlig burktapenad med hackad persilja och finhackad röd chili.
Igår fick vi äntligen rapport från Costa Rica. Allt var bara bra, värdfamiljerna hade funkat bra. På barnbyn var det lite blygsamt i början, framförallt när det gällde att prata engelska...men nu efter 5 dagar var det fullt ös...nya vänner och nya språk. Totalt 12 delegationer med vars 4 barn från de Nordiska länderna + Japan, Australien, Costa Rica naturligvis, Brasilien, Canada och lite till...och Anna byter snart familj i USA och jag åker till Malaysia på söndag (med Axel). Tjing.
Förresten hittade just detta receptet som kan vara kul att prova...
Choklad och citrontapenad
Det här behövs till en sats:150 g urkärnade svarta oliver, 1 vitlöksklyfta, 1 liten knippe persilja (utan stjälkar), 4 msk olivolja, 3-4 msk fint riven choklad med hög kakaohalt, ½ tsk finrivet citronskal
Lägg ner oliver, vitlök, persilja och 4 msk olivolja i en stavmixer. Mixa. Häll upp i en skål. Smaksätt med fint riven choklad och citron.
Quick fix varianten av denna får du du genom att blandar ner riven choklad, hackad persilja och lite rivet citronskal i färdigköpt olivtapenad.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home