Back in business
Vilken häftig resa vi har gjort!
Och vilken mat och vilket väder...Den närmsta tiden kommer det att bli mycket Malaysia här!
I Ipoh där vi startade hade man bland annat tillverkning av Tofu och odling av böngroddar.
Tofun här hemma är alltid hård och lite lagom kall och tråkig...men där, friterad, smakade den alldeles underbar, insidan var soft och krämig, nästan som en camenbert.
Ipoh är i övrigt en mellanstor stad, inte särskilt imponerande utöver de enorma koloniala byggnaderna som fanns kvar som ett minne efter engelsmännen. Några häftiga tempel och trädgårdar fanns också att beskåda.
En rolig liten starter vi åt där var bland annat bilden överst. Små blad som man själv fick fylla med chili, krossad lime, rostad kokos,jordnötter och en sötsur sås!.
Maten var i övrigt mycket kinainspirerad. Bilden underst är en klassisk måltid med mycket soja och nudlar.
Ikväll bjuder jag familjen på tomatsoppa, tänker krydda den med lite curry och som tillbehör servera krutonger och pumpafrön.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home