Tomatsoppa och M / Ipoh
För att sedan övergå till mitt vardagsliv, böcker , resor eller annat som jag gillar.Tomatsoppan vi åt igår kväll blev suveränt god:Fräs 2-3 potatisar skurna i bitar i olivolja. Pressa ner 1-2 vitlöksklyftor och krydda med ca 1 tsk curry. Rör om, häll över en burk krossade tomater och ca 4-5 dl buljong av grönsakskaraktär. Smaksätt ytterligare med ca 1 tsk spiskummin och kanske också lite vitlökspulver. Låt puttra 5 minuter eller tills potatisbitarna är mjuka. Tag nu en "potatismosstöt" och stöt lite på potatisen i soppan så att den liksom faller sönder, det reder lite och gör allting mustigare. Fyll också på med ca 1 dl majskorn. Smaksätt ytterligare med minst 2 msk persilja (jag använde fryst), salt och vitpeppar. Tillbehör som jag skrev igår; pumpafrön och krutonger.
Vi började alltså vår resa i Ipoh...besökte bland annat denna grotta som blivit ett tempel som mynnade ut i kanske lite väl anlagd trädgård. Omgiven av berg som isolerade kan jag förstå dess avstressande effekt. Absolut rofyllt. Här fanns faktiskt mest typiska medelhavsväxter som Hibiskus och Bouganvilla... men också lotusblommor.
Nu ska jag iväg på första Yogan efter juluppehållet...och vet ni vad. Calle fick körtkort igår. Jippi!
0 Comments:
Post a Comment
<< Home